ESTI CURIOASA?

marți, 2 februarie 2010

DIFERENTE

Am primit un mail de la un prieten,care la randul lui i-a fost trimis un mesaj exceptional din punctul meu de vedere.Acel mesaj se adresa noua,tuturor ,insuflindu-ne ideea ca numai noi putem schimba ceva in viata noastra,ca toata puterea este la noi de a face ceva,de a duce o VIATA IMPLINITA.Mai jos voi incerca sa reproduc mesajul .MULTUMIM celui care l-a creat.

DIFERENTE

" Nevoile primare ale oamenilor se considera a fi:
1.SANATATEA
2.BANII(prin intermediul carora obtinem alimente,adapost,imbracaminte si distractii)
3.DRAGOSTEA
Unul din modurile de a atinge aceste obiecte este sa fii bogat si prosper.
Dupa cum exita oameni bogati si oameni saraci,tot asa,exista si tari bogate si tari sarace. Diferenta intre tarile sarace si tarile bogate nu consta in vechimea lor.Acest fapt poate fi dovedit daca dam ca exemplu tari precum INDIA sau EGIPT,care exista de mii de ani,dar sunt sarace.Spre deosebire de acestea sunt tari sa AUSTRALIA sau NOUA ZEELANDA care pana in urma cu mai putin de 150 de ani erau necunoscute,iar astazi sunt tari dezvoltate si bogate.
Diferenta intre tarile bogate si cele sarace nu este legata de resursele naturale pe care acestea le poseda.De exemplu ,JAPONIA,care are un teritoriu mic si muntos,care nu este deloc potrivit nici agriculturii si nici cresterii vitelor,si nici nu are petrol sau minereuri,dar este a doua putere economica mondiala.Teritoriul sau este ca o mare fabrica plutitoare care importa materie prima din toata lumea,o prelucreaza,iar produsul rezultat este apoi exportat in toata lumea,si uite asa,se acumuleaza bogatia.........
Mai avem si exemplul ELVETIEI,tara fara acces la mare,dar care detine una dintre cele mai mari flote maritime din lume....care nu are cacao,dar are ciocolata cea mai buna din lume,care in putinii kilometri patrati creste vite si permite cultura doar 4 luni pe an,deaoarece in restul timpului este foarte frig....care are cele mai bune lactate din EUROPA, si care ca si JAPONIA,nu are materii prime,dar exporta produse de o calitate greu de intrecut.O tara pe care siguranta,ordinea si munca au transformat-o in "casa de bani" a lumii..........
.........si nici nu este inteligenta oamenilor cea care face diferenta intre bogatie si saracie........
Acest fapt este demonstrat de studentii din tarile sarace care studiaza in tarile bogate si obtin rezultateexcelente in educatia lor.
Un altexemplu poate fi vazut la managerii din tarile occidentale care ne viziteaza tara.Vorbind cu ei ne putem da seama ca nu exista nici o diferenta intelectula notabila.
In sfarsit putem spune ca nici rasa nu face diferenta intre bogati si saraci.In tarile Europei Occidentale putem vedea cum "lenesii"(hispanici sau africani) demonstreaza ca ei sunt forta productiva in aceste tari.
Si atunci?Ce face diferenta?
ATITUDINEA
oamenilor face diferenta.

Studiind coomportamentul oamenilor din tarile bogate ,descoperim ca marea parte a populatiei respecta urmatoarele reguli(nu conteaza ordinea):
1.ETICA
2.ORDINEA SI CURATENIA
3.INTEGRITATEA SI CINSTEA
4.PUNCTUALITATEA
5.RESPONSABILITATEA
6.DORINTA DE PERFECTIONARE
7.RESPECTUL PENTRU LEGI SI REGULAMENTE
8.RESPECTUL PENTRU DREPTURILE CELORLALTI
9.DRAGOSTEA PENTRU MUNCA
10.EFORTUL PENTRU A FACE ECONOMII SI CHELTUIALA CU CHIBZUINTA.
Are Romania nevoie de alte legi?Nu ar fi oare de ajuns sa respectam cu totii aceste 10 reguli simple?
In tarile sarace ,numai o mica parte (nesemnificativa) din populatie se conduce dupa aceste reguli in viata de zi cu zi.
Nu suntem saraci pentru ca tara noastra nu are resurse naturale sau fiindca natura este cruda cu noi....
Suntem saraci pur si simplu din cauza atitudinii noastre.
Ne lipseste caracterul pentru a ne comporta dupa aceste principii de baza ale functionarii societatii.Daca asteptam ca GUVERNUL sa ne rezolve problemele noastre,vom astepta o viata intreaga.
O atentie deosebita acordata faptelor noastre impreuna cu schimbarea de atitudine pot semnifica intrarea tarii noastre pe drumul progresului si bunastarii .Valorile acestea vor anima fiecare proces de schimbare pe care-l impulsionam,fiecare obiectiv pe care-l vom atinge,si in principal stilul de viata pe care-l vom avea.
Impreuna vom putea modela o tara mai buna."
Daca iti doresti un alt viitor, mai bun,pentru tine si copii tai,fa cunoscut acest document,astfel incat mai multi oameni sa se poate gandi in mod serios la aceste idei.

2 comentarii: