ESTI CURIOASA?

sâmbătă, 6 februarie 2010

Detoxifierea ficatului

Stim cu totii cat este de important ficatul pentru noi si ce se intampla cand nu avem grija de el.Am facut rost de o cura de detoxifiere ,foarte interesanta si foarte ampla.Nu credeam ca o cura de detoxifiere poate fi cuprinsa intr-o intreaga carte.Imi pare rau ,dar nu stiu de cine a fost scrisa si nu am nici toate explicatiile,de ce este bine sa mancam anumite alimente si de ce trebuie sa le excludem pe altele.
Ceea ce va pot da sunt sfaturile principale pe care trebuie sa le urmati timp de 9 zile(o poti face si mai mult daca poti).

Mai inainte de toate trebuie sa elimini 5 obiceiuri proaste :

1.graul
2.laptele
3.cofeina
4.alcoolul
5.grasimile saturate

Graul se poate inlocui cu urmatoarele alimente:orz,ovaz,orez,porumb,naut,mei,quinoa.
Laptele traditional se poate inlocui cu laptele de soia,de cocos(ceea ce este mai greu la noi) si cu oua(grija la cei care au colesterolul mare,nu au voie sa consume mai mul de 1 ou /saptamana).
Alternative la grasimi:
-pui
-peste oceanic
-oua fierte
-maioneza de casa
-pasta de susan
-nuci si seminte crude

Cele 5 obiceiuri proaste se vor inlocui cu 5 obiceiuri bune,:SUPER ALIMENTE":

1. a)seminte de -susan
-floarea soarelui
-dovleac
-in

O parte susan,o parte floarea soarelui,o parte dovleac si trei parti in,se rasnesc si se ia 1 lingurita dimineata.

2.Verdeturile

-nasturel(poate transforma o mancare banala intr-o delicatesa)
-busuioc(Consumul zilnic de ceai de busuioc, timp de trei saptamani, creste cu 25-35% viteza de metabolizare a unor toxine provenite din alimentatie (toxicitatea provenita din grasimi, carne prajita, coloranti chimici sau alte "Ei-uri poate fi mult diminuata). Totodata, ceaiul de busuioc creste cu peste 15% sinteza enzimei care distruge alcoolul ca toxic patruns in organism)
-patrunjel(bogat in vitamine si minerale, continand vitaminele A, C, E, complexul vitaminic B, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod)
-morcov(inzestrat de natura cu vitaminele A, B, C, saruri minerale si elemente ca: fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, sodiu, caroten, asparagina etc.)
-spanac(bogat în fier, nu contine acest element în proportie mai mare decât alte vegetale, însa, în spanac, fierul se combina cu alte substante de prima importanta: acid folie (sau folati), multa vitamina B12, care, asociata cu acidul folie, duce la cresterea numarului de globule rosii în sânge)

3.Legume

-varza
-conopida
-varza creata
-varza de bruxelles
-brocoli

4.Sulf

-ceapa alba,rosie
-ceapa verde
-usturoi
-hasme

5.Suc natural

-afine
-capsuni
-zmeura

sau de legume.


Si sa nu uitam lichidele.Avem nevoie de vestitele 8 pahare de lichid/zi si anume:

-4 pahare de apa-1 la trezire
-1 inainte de masa
-2 dupa exercitii(se va face si miscare plimbari,jogging,inot,yoga,etc)

-3 pahare calde(ceai verde,ceai alb,ceai de fructe de padure,etc)

-1 pahar de suc natural(vezi mai sus pct.5)


Se pot lua suplimente ca Vitamina C,Omega 3,Omega 6 si Q 10.

SPER CA TI-AM FOST DE FOLOS DRAGA "WOMEN",ASTEPT SA-MI SPUI CUM TE SIMTI DUPA CELE 9 ZILE.

CU STIMA,
ALEXIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu